fbpx

Tavasz – nyár 2021

Tavasz – Nyár 2021

In Bloom
A mesébe illő comói táj ihlette darabok felidézik a végtelennek tűnő hihetetlenül gyönyörű tükör sima tavat, amelyet magasra nyúló csodás hegyvonulatok ölelnek körül. A parton sorakozó impozáns villák a luxust, a kifinomultságot, a klasszikus, mindig örök eleganciát képviselik csak úgy, mint a kollekció. Como katedrálisának vibráló türkiz kupolája, a pálmafák, az ébredő természet színei és a napnyugta meleg arany sugarainak harmóniája tükröződnek vissza az egyes darabokban.

Az élénk és pezsgő színek, mint a pink, piros, narancs, türkiz, zöld, mind-mind a  megújulást, frissességet képviselik és a beköszöntő tavasz előtt tisztelegnek. A tervező az In Bloom kollekcióban tovább viszi a virágmotívumokat, hangsúlyozva a természet szépségét, bujaságát és pompáját. “A Comói-tó csodalátos, órákig el lehet nézegetni a hegyeket és a tavat. Kihagyhatatlan a gondosan ápolt, színes virágokkal tarkított tóparti sétány. Emellett a Villa Melzi kertje igazán inspirálóan hatott rám, melyek csodáját szerettem volna modern köntösben megjeleníteni legújabb kollekciómban. Szeretem a virágokat, a jelenlegi trendek pedig támogatják a természet divat nyelvére történő fordítását.” – mondta Varga Viktória, a márka névadó tervezője.

A felszabadult mediterrán életérzést és annak könnyed áramlását keltik életre a liliomok, murvafürtök, rózsák vörös és pink változatai, a tulipánok vibráló narancsai. A tó vízét, valamint Como városának varázslatos hangulatát megtestesítő türkizek, fehérek, kékek és lilák hullámzó játéka fűszerezik tovább az olasz nyarat.

Az In Bloom kollekcióban a dolce vita életérzést és a szabadságot – amire talán most még jobban vágyunk, mint valaha, a lendületes, friss, könnyen viselhető nyárias darabok reprezentálják.

Építészet, mint visszatérő inspirációs forrás lenyűgöző összhatást kelt. A comói katedrális kívülről is csodálatos látványt nyújt, gótikus, márvány arca, amelyet részletes kőfaragások és csodálatos szobrok emeltek ki. Rózsaszínű ablakain keresztül lágy fény sugárzik, ami tovább ékesíti az épületet. A templom nem csak kívülről pazar, de a belseje is egyszerűen gyönyörű, kiváló építészeti részletek és formák láthatóak a külső és belső homlokzaton egyaránt. Ezen gyönyörű formák és színek adják az anyagok és motívumok inspirációját. A kollekcióban Viktória visszatér a rá már jellemzővé vált eljárások alkalmazására, mint amilyenek a pom-pom applikációk, a szalagozások és az organza anyagmanipulációk.

A kollekcióban egyedi szabászati megoldásaiban különleges ruhák, szoknyák, nadrágok, selyemblúzok, overálok és kabátok egyaránt helyet kapnak. A darabok elkészülésekor a központi szerepet játszott a fenntarthatóság fontossága. Ezért az In Bloom kollekció darabjai nemes és természetes anyagokból készülnek, mint a selyem. A tavasz-nyári szezon különlegessége a teljes egészében fenntartható, vágási hulladék felhasználásával készült pólók.

“Hiszem, hogy a túlfogyasztás helyett egyre inkább a tudatos vásárlás irányába szükséges elmozdulnunk. Praktikus, jól kombinálható gardróbot érdemes építenünk, időtálló, minőségi, akár egész napos viseletként jól funkcionáló darabokból. Szerettem volna megmutatni, a vágási hulladékok mennyire frappánsan felhasználhatók, egyedi darabokká alakíthatók.”- hangsúlyozta Varga Viktória.

0
    0
    Shopping Bag
    A Shopping Bag üresVissza a webshopba